Food with impact.

Stap voor stap gebruiken we de ingrediënten in onze producten om voedselverspilling tegen te gaan en meer lokale banen en eerlijke inkomens te realiseren. Samen met onze ketenpartners kijken we continu hoe het nóg beter kan en realiseren we concrete en impactvolle projecten. Zo werken we toe naar een inclusieve en duurzame voedselketen voor iedereen. Dat noemen we Foodwithimpact!

Op deze pagina willen we je graag meenemen in wat wij doen en vind je onze huidige projecten. En jij kunt zelf ook meedoen! Gewoon door onze producten te eten, maar bijvoorbeeld ook door bij te dragen aan ons Jenny Cashew project.

Kennis maken met onze projecten? Lees snel verder.


PROJECT NEW FARM.

Ready to go! In The New Farm in Den Haag brengen we de voedselketen van morgen in de praktijk. In die voedselketen heeft alles waarde. De input, de output, het proces én de mensen. We bieden aan mensen die lastig de juiste plek op de arbeidsmarkt vinden, met een proces waarbij we maximaal waarde halen uit de grondstof om daarmee verspilling te voorkomen én lekkere bijzondere producten mee te maken! Dat is een lange zin, maar met veel inhoud.

Dit project kunnen we realiseren dankzij de fantastische ondersteuning vanuit Stichting DOEN, Rabobank Foundation, Rabobank Den Haag, Stichting Samen tegen Voedselverspilling en de gemeente Den Haag.


De bananen van Eloy.

1 kg bananen "kost" zo'n 800 liter aan water. Tot nu toe hebben wij zo'n 12000kg geredde bananen gebruikt in onze spreads. Dat is dus bijna 10 miljoen liter water. Uiteraard is dat niet 10 miljoen liter besparing, omdat het hierheen halen en verwerken ook water kost, maar zelfs als het 1/10 zou zijn, dan is de besparing alsnog enorm! Door de afgekeurde bananen lokaal in Ecuador te verwerken in puree voorkomen we verspilling, verhogen we het inkomen van Eloy en creëren lokaal extra banen. Bekijk het filmpje, maak kennis met Eloy en zie hoe het eraan toe gaat in Ecuador!


Cashew uit Burkina Faso.

Wist je dat de meeste cashewnoten die in Afrika groeien eerst naar Azië worden verscheept om daar uit de dopje te worden gehaald? Daarna komen ze naar Europa. Een nootje legt dus heel veel onnodige kilometers af (25.000km!) Dat kan beter. Door direct samen te werken met onze partner in Burkina Faso zorgen we voor een veel lagere footprint en tegelijkertijd zorgen we samen voor het toevoegen van waarde en dus banen. Per 370 gr lokaal verwerkte cashew is dat 1 dag extra inkomen in Afrika. Tel uit je winst! Met een baan en inkomen zorg je voor echte vooruitgang. Dus én duurzamer én inclusiever.


WhatsApp Image 2021-01-06 at 15.27.00.jpeg

Jenny Cashew.

In 2021 zijn we begonnen met ons project Jenny Cashew.

T/m vorig jaar hebben we lokale cooperaties beloond met 3000 nieuwe cashewbomen. We belonen de cooperaties die lokaal hun cashew laten verwerken zodat we meer lokale banen creeeren met een lagere footprint. Win-win


Project Eplucheur.

Project Eplucheur gaat over het verwaarden van reststromen in de mangoketen. Helaas is door Covid-19 ons project Eplucheur voorlopig stil komen te liggen. We hebben wel veel geleerd en met die kennis zijn we flink aan de slag om een nieuw project op te starten. To be continued…

Afbeelding1.png