PERSBERICHT

Den Haag, 29 juni 2016

 

Drie nieuwe & unieke ontbijtgranen van Yespers

 

Na de lancering vorig jaar september van Yespers “smoothiespreads” komt Yespers nu met een nieuw innovatief product. Yespers Granola in 3 verschillende smaakcombinaties: Yespers Puur, Yespers Noten & Fruit en Yespers Noten & Groente.

Deze nieuwe granola’s hebben als basis havervlokken die mild geroosterd zijn in een fruitmix. Door deze wijze van roosteren van de haver worden ze lekker krokant met een klein zoetje van het fruit. De combinatie van ingrediënten van de drie soorten granola’s maakt dat de voedingswaarden een stuk beter zijn dan veel andere producten in dit segment.

‘Het klinkt misschien raar, geroosterd met fruit en een beetje groente, zegt Patrick Ooms, Head Business Development, ‘maar de granola’s sluiten goed aan bij de vernieuwde schijf van vijf van het Voedingscentrum. Daarbij ligt de nadruk op meer groente en fruit. Je begint de dag dus meteen goed’.

“Naast de innovatie van de fruitcoating en groentemix geven we met deze granola’s ook verder invulling aan onze missie als bedrijf”, zegt Stefan Baecke, directeur van Yespers. De receptuur van deze fruitmix is zo samengesteld dat Yespers spreads in de toekomst opnieuw kunnen ingezet kunnen worden als ingrediënt. “Wat is er nu mooier dan met gezondere en lekkere producten aan een betere voedselvoorziening werken?”

“Beter betekent voor ons niet alleen lekkere en betere producten qua voedingswaarden maar ook beter als het gaat om de productie er van. We gooien met elkaar al veel te veel weg en als startend bedrijf is het een mooie uitdaging om vanuit je eigen productontwikkeling meteen na te denken over wat je kunt doen om je eigen verspilling in de keten tegen te gaan”.

Deze nieuwe innovatieve ontbijtgranen zijn dus een oplossing in plaats van een verspillingsprobleem. De granola’s zijn op zichzelf staande producten. Als in de keten verspilling van de Yespers “smoothiespreads” dreigt, kunnen de spreads ingezet worden als ingrediënt voor de granola’s. “Dat is wat wij bedoelen met Nieuwe Natuur of En En. En betere producten En een betere keten. En duurzamer En gezonder. Niet opgedrongen vanuit de markt of regelgeving maar gewoon omdat we het zelf op die manier willen doen”.

De nieuwe ontbijtgranen zijn vooralsnog alleen te koop via de online winkel van Yespers: www.yesperswebschuur.nl

Noot voor de redactie:

Meer informatie over de granola’s zie de bijlage of : www.yespers.com/granola of www.facebook.com/yespers. Telefonisch kan contact worden opgenomen met Stefan Baecke, +31612845773 of via stefan.baecke@yespers.com

 

 

Wat maakt Yespers granola’s bijzonder:

 

·         100% natuurlijke ingrediënten

·         Een ontbijtgraan met een beetje groente

·         Ontwikkeld mede vanuit het idee om verspilling tegen te gaan

·         Geen conserveringsmiddelen, kunstmatige smaak, kleur- en geurstoffen

·         Lage suikerwaardes (alleen fructose)

·         Veel vezels en eiwitten

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PERSBERICHT

Den Haag

29 maart 2016

Yespers met 3 smaken “smoothiespreads” in het Koningsontbijt

De producten voor het Koningsontbijt 2016 zijn vandaag bekend gemaakt. Alle drie de varianten van de Yespers fruit en groentespreads zijn opgenomen in de ontbijtpakketten die 22 april aan 1,2 miljoen schoolgaande kinderen worden aangeboden. De spreads sluiten goed aan bij de vernieuwde schijf van vijf van het Voedingscentrum die vorige week werd gepresenteerd, waarbij de nadruk ligt op meer groente en fruit‘

“Met de in september gelanceerde fruit- en groentespreads passen we goed in dat plaatje. Het idee achter deze producten was om een smoothie, zoals je die thuis maakt, op een boterham te krijgen. Veel fruit en een beetje groente. Het feit dat we nu met alle drie onze smaken zijn opgenomen in het Koningsontbijt is voor ons een bevestiging dat we een kwalitatief goed en vooral ook lekker product hebben ontwikkeld dat past in een verantwoorde voeding” zegt Patrick Ooms, Head Business Development Yespers.

De kinderen kunnen kiezen uit drie smaakvolle, frisse en toegankelijke varianten Yespers spreads: Appel & Framboos en Mango & Ananas. In deze beide spreads zit ook groente (wortel). De derde smaak is de Bessen & Aardbei variant. De spreads bevatten in vergelijking met ander zoet broodbeleg veel minder suikers en calorieën. De ‘smoothiespreads’ zijn bovendien vrij van conserveringsmiddelen bevatten geen allergenen zoals lactose en gluten en bevatten geen kunstmatige smaak-, geur- of kleurstoffen.

“Voor ons is deelname aan het Koningsontbijt een geweldige kans om Nederland kennis te laten maken met ons product”, zegt Stefan Baecke, CEO Yespers. “Als startend bedrijf is het altijd zoeken naar een goede manier om je eerste producten onder de aandacht te brengen en wij zien dit Koningsontbijt als een mooie gelegenheid dat te doen en we zijn dan ook blij met het feit dat Jumbo en de Krajicek foundation besloten hebben onze productinnovaties op te nemen in het ontbijtpakket”.

Dat dit jaar bij het Koningsontbijt de nadruk ligt op een gezonder ontbijt, sluit erg mooi aan bij de doelstelling van Yespers om producten in de markt te zetten die volledig transparant zijn over de inhoud maar ook gezonder, beter en ook smaakvoller zijn dan de categorie waarbinnen ze thuishoren, in dit geval zoet broodbeleg.

De spreads zijn lekker op brood, als topping op de yoghurt, op een pannenkoek of zo uit het potje. 

Meer informatie over de producten en de missie van Yespers is te vinden op: www.yespers.com of www.facebook.com/yespers.

 

Wat maakt Yespers fruit & groentespreads uniek:

·         100% natuurlijke ingrediënten

·         Ontwikkeld vanuit het idee om een smoothie smeerbaar te maken

·         Zonder kunstmatige kleur-, geur-, en smaakstoffen

·         Zonder conserveringsmiddelen dus uit het koelvak

·         Lage suikerwaardes (alleen fructose)

·         Een absolute innovatie op broodbeleg gebied

 

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Persbericht september 2015

Yespers introduceert fruit en groentespreads

Een smoothie voor op je boterham

Vanaf 14 september nieuw in het koelvak: Yespers fruit en groentespreads. De spreads zijn ontwikkeld vanuit het idee om het pure en frisse van een smoothie op een boterham te krijgen. Veel fruit en een beetje groente, zonder onnodige toevoegingen en 100% natuurlijk. Een uniek en innovatief concept waarbij lekker, gezonder en beter samenkomen in het koelvak.

De producten zijn vanaf a.s. maandag 14 september verkrijgbaar in het vegetarisch koelvak bij alle Jumbo Supermarkten. Binnenkort volgen andere supermarktketens.

Er zijn drie smaakvolle, frisse en toegankelijke varianten Yespers spreads: 1) appel & framboos, 2) mango & ananas en 3) bessen & aardbei. (yespers.com/yespers-producten). Omdat geen conserveringsmiddelen gebruikt worden en om de frisse unieke smaak optimaal te behouden moeten de producten gekoeld bewaard worden. Ideaal voor iedereen die voor zichzelf of familieleden op zoek is naar lekker, natuurlijk en gezonder.  De spreads zijn trouwens ook erg lekker in de yoghurt, op een pannenkoek of zo uit het potje. Ze zijn bovendien vrij van allergenen zoals lactose en gluten en bevatten geen geur- of kleurstoffen.

De verpakking communiceert de heldere boodschap van Yespers. De potjes zijn transparant zodat de inhoud van de spreads goed te zien is. Ook de wikkel vertelt in woord enbeeld over de ingrediënten van de spreads en Yespers missie.

Over Yespers

Yespers is een nieuw merk met een heldere missie. Met onze productinnovaties (dit is pas de eerste!) streven we naar een betere voedselketen: duidelijker, eerlijker en gezonder. We geloven dat we daarbij niet hoeven te kiezen voor het één of voor het ander, maar dat het juist beide kan en moet! Dus het gaat om én én in plaats van óf óf. Dat is onze focus en die noemen we Nieuwe Natuur. (yespers.com/missie)

Met Nieuwe Natuur gaan we een concrete bijdrage leveren aan het doorbreken van de negatieve spiraal waarin druk staat op marges en er bijna altijd enkel op prijs geconcurreerd wordt. Dat is een race to the bottom die alleen maar zal leiden tot smaakvervlakking, aanbodverschraling, minder innovatie en minder duurzaamheid. Wij willen smaakverrassing, meer keuze, vernieuwing, duurzamer, een race to the top!

We zijn nu aangekomen bij het beginpunt van onze missie, een revolutie op de boterham. Nu volgt de uitdaging om de keten sterker, duurzamer en dus beter te maken. Die uitdaging willen we graag met jullie, onze mede consumenten, aangaan!

Verdere informatie

Meer informatie over de producten en de missie van Yespers is te vinden op: www.yespers.com of www.facebook.com/yespers. Telefonisch kan contact worden opgenomen met Stefan Baecke, +31612845773 of via stefan.baecke@yespers.com

 

Wat maakt Yespers fruit & groentespreads uniek:

·         100% natuurlijke ingrediënten

·         Ontwikkeld vanuit het idee om een smoothie smeerbaar te maken

·         Zonder kunstmatige kleur-, geur-, en smaakstoffen

·         Zonder conserveringsmiddelen dus uit het koelvak

·         Lage suikerwaardes (alleen fructose)

·         Een absolute innovatie op broodbeleg gebied